طرز تهیه پیتزا ناپولیتن
پیتزا ناپولیتن یکی از خوشمزه ترین پیتزاها و از پرطرفدارترین پیتزاها است و امروز در این مقاله قصد داریم به بررسی دقیق روش تهیه آن و طرز تهیه پیتزا ناپولیتن بپردازیم. اگر به دنبال دستور پخت این پیتزا خوشمزه و اقتصادی هستید پیشنهاد میکنم تا انتهای این مقاله همراه تولیدی حیران باشید.
پیتزا ناپولیتن چیست؟
پیتزا ناپولیتن یا ناپولی یکی از اصیلترین انواع پیتزا است که خاستگاه آن شهر ناپل در ایتالیاست. این پیتزا دارای ویژگیهای خاصی است:
-
خمیر نازک و لطیف: خمیر پیتزا ناپولیتن با دقت بالا تهیه میشود و باید نازک و نرم باشد.
-
مواد ساده و تازه: تنها از مواد اولیه ساده و تازه استفاده میشود، مانند سس گوجهفرنگی تازه، پنیر موزارلا، ریحان و روغن زیتون.
-
پخت در دمای بالا: پخت این پیتزا در فرهای مخصوص با دمای بسیار بالا (حدود 485 درجه سانتیگراد) صورت میگیرد و تنها چند دقیقه طول میکشد.
پیتزا ناپولیتن به دلیل طعم بینظیر و اصالتش در میان علاقهمندان به غذاهای ایتالیایی بسیار محبوب است. امتحانش کردی؟ اگر نه با فر پیتزا ناپولیتن میتونی توی خونه بپزیش :)
مواد لازم پیتزا ناپولی
پیتزای ناپولیتن، که یکی از معروفترین انواع پیتزا در جهان است، تنها با چند ماده اولیه ساده تهیه میشود: آرد، خمیر مایه، نمک، آب، سس پیتزا، گوجه فرنگی، پنیر موزارلای توپی، و چند برگ ریحان. با همین تعداد محدود از مواد اولیه، شما میتوانید پیتزایی بسیار خوشمزه بسازید.
راز این پیتزا در خمیر خاص آن نهفته است. خمیر پیتزا ناپولیتن بدون هیچ نوع چربی تهیه میشود و ساختار آن به گونهای است که باید ظرف 90 ثانیه به طور کامل پخته شود. در واقع، پخت این پیتزا تنها 1.5 دقیقه زمان میبرد.
اما تهیه خمیر آن تقریباً یک روز کامل زمان نیاز دارد. پیتزا ناپولیتن در فر با دمای بسیار بالا پخته میشود و اغلب از تنور با سوخت هیزم استفاده میشود، که این روش پخت به پیتزا عطر و طعم دودی خوشایندی میبخشد. اما پخت این پیتزا با فر پیتزا ناپولی نیز همان طعم و مزه را به ارمغان می آورد. اما مواد اولیه پخت خمیر پیتزا ناپولی به شرح زیر است:
آرد سفید: 2 لیوان
آرد کامل: 1 لیوان
پودر خمیر مایه: 2 تا 2.5 قاشق چایخوری
آب ولرم: 1 لیوان
نمک: 1 و نیم قاشق چایخوری
1. مایه خمیر را در آب حل کنید و بگذارید نیم ساعت بماند تا کف کند.
2. آرد و نمک را دو بار الک کرده و در یک ظرف بزرگ بریزید.
3. محلول آب و مایه خمیر را به تدریج به آرد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. این کار را با دقت و آرامش انجام دهید و محلول را به یکباره به آرد اضافه نکنید.
4. قبل از شروع به ورز دادن خمیر، روشهای حرفهای ورز دادن را یاد بگیرید. خمیر پیتزا باید به گونهای ورز داده شود که حبابهای هوا در آن به مقدار مناسبی حفظ شوند و میزان چسبندگی و سفتی آن نیز مناسب باشد.
5. روی ظرف خمیر یک پارچه مرطوب بکشید و اجازه دهید خمیر یک ساعت در دمای اتاق و نور کم استراحت کند.
6. خمیر را از ظرف بیرون بیاورید و روی یک سطح صاف قرار دهید. چند بار آن را با فشار به سطح بکوبید، سپس کمی پهن کرده و دوباره تا کنید. اگر چسبندگی زیاد بود، کمی آرد به دستانتان بمالید.
7. خمیر را به یک چانه بزرگ و یکدست تبدیل کنید تا سطح صاف و دایرهای داشته باشد.
8. یک ظرف بزرگ را با روغن زیتون چرب کنید و چانه خمیر را در آن قرار دهید. روی آن را با سلفون بپوشانید تا هوا وارد نشود.
9. ظرف را به مدت 15 تا 20 ساعت در دمای اتاق و دور از نور مستقیم قرار دهید.
10. خمیر را از ظرف بیرون بیاورید. حجم آن باید حداقل دو برابر شده باشد. خمیر را با توجه به اندازه قالب فر به چند قسمت تقسیم کنید. چانههای جدید را با فاصله در ظرف چرب قرار دهید و یک پارچه مرطوب روی آن بکشید. پس از دو تا سه ساعت، خمیر آماده است.
برای پیتزا ناپولیتن، بهترین گزینه پنیر موزارلای توپی است.
مواد لازم سس پیتزا
مواد لازم برای سس پیتزا ناپولیتن به شرح زیر است:
400 گرم گوجه فرنگی
3 حبه سیر
نصف یک پیاز کوچک
دو سوم قاشق غذاخوری روغن زیتون
نصف قاشق چایخوری نمک
مقدار دلخواه فلفل قرمز
1 شاخه ریحان
نصف قاشق چایخوری پونه کوهی خشک
طرز تهیه سس پیتزا ناپولی
پیاز، سیر، و گوجه فرنگی را با رنده ریز خرد کنید. سپس این مواد را به همراه سایر مواد در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. بگذارید به مدت بیست دقیقه بجوشند. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مواد در دمای اتاق خنک شوند. پس از خنک شدن، سس را از صافی رد کنید تا یکدست شود.
طرز تهیه پیتزا ناپولی
پیتزا ناپولی یکی از مشهورترین پیتزاهای ایتالیا است که از منطقه ناپولی میآید و به نام پیتزا ناپل نیز شناخته میشود.طرز تهیه این پیتزا را به شما آموزش دادیم.
این پیتزا واقعاً بینظیر است و به چندین روش مختلف تهیه میشود. با مطالعه این دستور، میتوانید پیتزا ناپولی ایتالیایی مخصوص را برای عزیزانتان تهیه کنید.
مواد اصلی در طرز تهیه پیتزا ناپولی شامل آرد، نمک دریا، مخمر، گوجه فرنگی، پنیر موزارلا، ریحان تازه و روغن زیتون است. بهتر است همین حالا این دستور را امتحان کنید.
این غذا در سراسر جهان محبوب است و ارزش غذایی بالایی دارد. برای پخت این غذا میتوانید از فر پیتزا ناپولی تولید شده در مجموعه تولیدی حیران تهیه کنید.