تفاوت پیتزا ایتالیایی و آمریکایی
طرفداران پیتزا همیشه در دو راهی انتخاب پیتزای ایتالیایی و آمریکایی هستند. خاستگاه اصلی پیتزا در ایتالیا بوده اما بعد از رسپی های مختلفی که اختراع شد پیتزاهای آمریکایی در کنار پیتزاهای ایتالیایی به یکی از پرطرفدارترین غذاها تبدیل شد. اما تفاوت پیتزا ایتالیایی و آمریکایی در چیست؟ چه مدل پیتزایی ایتالیایی و چه مدل پیتزایی آمریکایی است؟ در این مقاله قصد داریم تا به تفاوت پیتزا ایتالیایی و آمریکایی بپردازیم. توجه داشته باشید برای پخت هر دو نوع پیتزا داشتن یک فر پیتزای مناسب الزامی است. میتوانید برای تهیه فر پیتزا حیران به وبسایت تولیدی حیران مراجعه کنید.
تفاوت پیتزا ایتالیایی و آمریکایی
فرهنگ آمریکایی در گذر زمان بر غذاهای ایتالیایی مهاجران ایالات متحده تاثیر گذاشته است. غذاهای ایتالیایی در دهه ۱۹۵۰ با رستورانهایی که غذاهای سالامی، پپرونی، موزارلا، پروولون و اسپومونی عرضه میکردند، محبوبیت شده اند. این رستورانها همچنین اگپلنت پارمزان (بادمجان و پنیر پارمسان) را در دهه ۱۹۷۰ و ۸۰ عرضه کردند.
از طرفی پخت غذاهای ایتالیایی با مواد تازه به سرعت و به راحتی قابل انجام است پیتزا با مواد ساده ای قابل پخت است و این دلیلی بر افزایش محبوبیت ان در زندگی شلوغ و پرسرعت آمریکایی است. با گذر زمان فرهنگ آمریکا بر غذاهای ایتالیایی تاثیر گذاشت و باعث ایجاد سبک جدیدی از پیتزاها شد.
حالا به سراغ مهم ترین تفاوت پیتزا ایتالیایی و آمریکایی برویم و با آنها بیشتر آشنا شویم. مهمترین تفاوت این دو شامل موارد زیر است:
فرق پیتزا ایتالیایی و آمریکایی از نظر بافت و مواد
پیتزا به سبک آمریکایی بافت سبکتری دارد و مواد کمتری در آن استفاده شده است. مردم معمولاً میتوانند پیتزای آمریکایی را در هر ساعتی از شبانه روز سرو کنند. از طرف دیگر، پیتزاهای ایتالیایی لبههای ضخیمتری دارند، پنیر آنها بیشتر است و معمولاً سیر کنندهتر و خوش طعمتر هستند. پیتزای اصیل ایتالیایی معمولاً نازکتر هستند و با پنیر موزارلا و گوجه فرنگی درست میشوند.
مردم معمولاً این غذا را برای شام سرو میکنند. از نظر مواد میانی، پیتزا آمریکایی اغلب برای افرادی که به طعم گوشت، مرغ یا سوسیس علاقه دارند، مناسبتر است. ولی در مدل ایتالیایی خبری از انواع وشتهای مختلف نیست. همچنین در پیتزای آمریکایی میتوانید ترکیبات دیگری مانند استیک و بیکن را هم ببینید. بهطورکلی مدل ایتالیایی بسیار ساده و در هر نوع آن معمولا یکی از انواع گوشت و پنیر پیتزا به مقدار بسیار کم استفاده میشود. به جز ترکیبات گوشتی در پیتزا آمریکایی، از روغن زیتون، فلفلدلمهای و … نیز استفاده میشود که طعم آن را بینظیر میکند.
فرق خمیر پیتزا ایتالیایی و امریکایی
خمیر این دو پیتزا یکی از اصلی ترین تفاوت این دو نوع پیتزا است در نحوه پخت و طبخ نیز خمیر این دو با هم تفاوت دارند که به راحتی قابل تشخیص هستند. خمیر ایتالیایی در تنور پخت می شود و روش تهیه ان روی آتش و کاملا سنتی است و از لایه نازکی نیز تشکیل شده است اما پیتزای آمریکایی دارا خمیر حجیم تری است همچنین پیتزای ایتالیایی ترد از پیتزای آمریکایی است و بر روی آن از موادی مانند ریحان، پونه و ادویه های مختلف استفاده میشود.
در خمیر پیتزای آمریکایی طعم پنیر و پپرونی به راحتی قابل تشخیص است.همچنین برای پخت پیتزای ایتالیایی دقتو زمان بیشتری صرف می شود و به خمیر اجازه میدهند تا سه روز بماند و پف کند و بافت سبک تری داشته باشد در خمیر پیتزای ایتالیایی از آرد دو صفر استفاده می شود تا بافتی نازک و ترد داشته باشد. اما برای خمیر پیتزای آمریکایی از آردهای مختلفی استفاده میشود.
تفاوت سس پیتزا ایتالیایی و آمریکایی
برای تمایز پیتزا ایتالیایی و آمریکایی نوع تهیه سس بسیار اهمیت دارد. پیتزاهای ایتالیایی دارای سس سبک تری هستند و از گوجه فرنگی تازه و سیر تهیه میشود و مقدار تندی آن کمتر است اما در پیتزای آمریکایی از سس های غلیظ تر و تند تری که غالبا از نوع کنسرو گوجه فرنگی است تهیه میشود. در سس پیتزا ایتالیایی از سبزیجات، روغن زیتون و ادویه های مخصوص به کار برده میشود. تنوع سس های ایتالیایی متفاوت است به عنوان مثال در پیتزا ایتالیایی از سس پستو که ترکیب سیر ریحان و روغن زیتون است نیز ممکن است استفاده شود.
تفاوت میزان پنیر پیتزای ایتالیایی و آمریکایی
در پیتزاهای ایتالیایی هرگز روی پیتزاهای خود از پنیرهای از قبل رنده شده استفاده نمیکنند. بلکه از پنیر موزارلا دی بوفالا تازه استفاده میکنند که از شیر گاومیش بدست آمده است. این پیر به صورت توپی استفاده میشود و طعم منحصر به فرد را به جا میگذارد. پیتزاهای آمریکایی سس های سنگین تر و پر پنیر تری دارند اما پیتزاهای ایتالیایی بسیار سبک تر، معطر تر و خوش طعم تر هستند.
تفاوت تاپینگهای پیتزا آمریکایی و ایتالیایی
برخلاف پیتزاهای اصیل ایتالیایی، پیتزای آمریکایی، تاپینگهای مختلفی مانند زیتون، آنچوی، گوشت گاو، مرغ، آناناس و گوجهفرنگی گیلاسی را برای مطابقت با ذائقه منحصربهفرد هر فرد ارائه میدهند.
پیتزا ایتالیایی یا آمریکایی؟
در این مقاله به تفاوت پیتزا ایتالیایی و آمریکایی پرداختیم. انتخاب هر یک از این پیتزاها کاملا سلیه ای و بر اساس ذائقه شماست. پیتزای آمریکایی، از پیتزای ایتالیایی الهام گرفته شده است، اما به تدریج به شکلی خودمختار و متفاوت تبدیل شده و اکنون به عنوان یک نوع پیتزا مستقل و متمایز در نظر گرفته میشود. زمانی که مهاجران ایتالیایی وارد آمریکا شدند، پیتزای خوشمزه خود را همراه با دیگر غذاهای ایتالیایی مانند پاستا به آمریکا بردند.
به مرور زمان، پیتزا در آمریکا بسیار محبوب شد و فروشگاههای زیادی در شهرها و ایالات مختلف آمریکا تأسیس شدند. آمریکاییها، پیتزا ایتالیایی را با فرهنگ و آشپزی خود ترکیب کردند و تغییراتی در آن ایجاد کردند. جالب است بدانید که در اکثر کشورها، از جمله کشور ما، پیتزای آمریکایی محبوبیت بیشتری دارد و بسیاری از رستورانها این نوع پیتزا را ارائه میدهند.
به همین دلیل، اگر به ایتالیا سفر کنید و به یک پیتزافروشی سنتی بروید، ممکن است با دیدن پیتزای اصیل ایتالیایی تعجب کنید. پیتزای ایتالیایی بسیار سادهتر و کمپنیرتر است و از مواد کمتری استفاده میشود. این موضوع ممکن است باعث شود که برخی افراد آن را دوست نداشته و به جای آن، پیتزاهای سنگین و پر پنیر آمریکایی را ترجیح دهند.
در هر صورت برای پخت هر یک از یان دو نوع پیتزا شما نیازمند یک فر مخصوص پخت پیتزا هستید تا طعمی دلپذیر را برای ود و همراهانتان رقم بزنید. فر پیتزای حیران محصولی جدید از گروه تولیدی حیران است که قابل حمل است و حتی می توانید از آن در سفرهای خود نیز استفاده کنید. جهت سفارش فر پیتزا ایتالیایی حیران میتوانید به وبسایت تولیدی حیران مراجعه کنید.